Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

9 Λόγοι που το λεμόνι ωφελεί την υγεία

Η εποχή που τα λεμόνια έμπαιναν μόνο στο φαγητό παρήλθε ανεπιστρεπτί.  Πολύς θόρυβος γίνεται στο www, τα τελευταία χρόνια, για τα οφέλη του στην υγεία, με την ιατρική κοινότητα να υποστηρίζει πολλά από αυτά.  Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους που τα λεμόνια αποδεδειγμένα ωφελούν την υγεία.



Αντικαρκινικές ιδιότητες


Τα λεμόνια έχουν πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το κάλιο και οι ίνες. Το D-λιμονένιο στο φλοιό λεμονιού έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τον καρκίνο του μαστού, του ήπατος, του πνεύμονα και άλλων καρκίνων.  Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη το Σεπτέμβριο του 2017, υπογραμμίζει τη σημασία των χυμών εσπεριδοειδών και των εκχυλισμάτων τους στην πρόληψη του καρκίνου καθώς και την πιθανή χρήση τους στις σύγχρονες ογκολογικές θεραπείες.

Κατά των ρυτίδων


Κάνοντας μασάζ στις ρυτίδες για λίγα λεπτά, με μια φέτα λεμόνι, μπορείτε να κάνετε τις ρυτίδες σας λιγότερο ορατές και να αλλάξετε δραματικά την ποιότητα του δέρματος του προσώπου σας. Σύμφωνα με μελέτες, το έλαιο λεμονιού βρέθηκε να μειώνει την οξειδωτική βλάβη στην επιφάνεια του δέρματος. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C που ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και αποκαθιστά την ελαστικότητα του δέρματος. Τα φυσικά ένζυμα στο χυμό λεμονιού σφίγγουν τους χαλαρούς πόρους και μειώνουν την εμφάνιση νέων.

Λεμονόνερο για απώλεια βάρους


Η βιταμίνη C είναι μια θρεπτική ουσία που έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες η οποία ενεργοποιεί την πείνα και οδηγεί στην αποθήκευση λίπους. Κανένα τρόφιμο ή ποτό δεν θα προκαλέσει από μόνο του απώλεια βάρους. Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα ή ποτά, όπως τα λεμόνια, θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων απώλειας βάρους όταν καταναλώνονται σε συνδυασμό με ένα υγιές πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Αποτοξίνωη του ήπατος


Το λεμονόνερο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια απλή αποτοξίνωση του σώματός σας και να βελτιώσετε το πεπτικό σύστημα. Η πηκτίνη στο λεμόνι βοηθά στη γαλακτωματοποίηση των λιπών και στην απομάκρυνση των αποβλήτων από το έντερο. Η χολίνη στη λεκιθίνη και τα έλαια στο δέρμα των εσπεριδοειδών βοηθούν την αποτοξίνωση του ήπατος ώστε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Η λεκιθίνη οδηγεί σε αύξηση της διάσπασης του λίπους, της απορρόφησης λίπους και της πέψης του λίπους.

Εδώ είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό ποτό που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι:

1 ολόκληρο λεμόνι.
½ φλιτζάνι νερό.
1 κουταλιά της λεκιθίνης (ή ωμού αυγού).
2-3 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο βούτυρο καρύδας ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
1 κάψουλα βιταμίνης Ε.
1 κομματάκι φρέσκιας πιπερόριζας.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και μείγμα για ένα λεπτό. Κρατήστε το ποτό στο ψυγείο και φροντίστε να το πιείτε μέχρι την επόμενη μέρα. Για καλύτερα αποτελέσματα, πιείτε το μισό μίγμα πριν το πρωινό.

Λεμόνι για τον λαιμό


Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα που συμβάλλουν στην αύξηση των ενεργειακών σας επιπέδων. Τα λεμόνια είναι επίσης υψηλά σε βιταμίνη C, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Το μέλι με ζεστό νερό και λεμόνι είναι μια λύση για τη θεραπεία ενός πονόλαιμου. Το μέλι καλύπτει το εσωτερικό του λαιμού ενώ το λεμόνι μειώνει τη βλέννα. Θα χρειαστεί να βράσετε νερό για το ζεστό ρόφημα, να προσθέσετε τα λεμόνια κομμένα σε κομμάτια και το μέλι. Για να χαλαρώσετε τους μυς του λαιμού, πιείτε το ρόφημα ενώ είναι ακόμα ζεστό. Εάν έχετε υψηλό πυρετό, πίνετε το όταν είναι ήδη δροσερό.

Το ρόφημα αυτό θα βοηθήσει να συρρικνωθεί ο πρησμένος ιστός του λαιμού και να δημιουργηθεί ένα όξινο περιβάλλον για τους ιούς και τα επιβλαβή βακτήρια. Το ζεστό νερό λεμονιού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από ιικές λοιμώξεις και τα επακόλουθα συμπτώματά τους.

Για την καλή εγκεφαλική λειτουργία και το στρες


Μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, τα λεμόνια περιέχουν επίσης πολύ κάλιο, το οποίο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που είναι υπεύθυνα για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Αν καταναλώνετε λεμόνια σε τακτική βάση, θα αισθανθείτε μια βελτιωμένη ψυχική απόδοση και λιγότερη διανοητική θολούρα το μεσημέρι. Θα αισθανθείτε πολύ πιο ευδιάθετοι και πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κάλιο μπορεί να ενεργοποιήσει νευρώνες που εμπλέκονται σε θετικές σκέψεις και συναισθήματα και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της σεροτονίνης.

Ένα λεμόνι περιέχει το 187% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης C. Προσθέστε λεμόνια στα τρόφιμα και τα ποτά σας εάν αισθάνεστε ατονία ή όταν όλοι γύρω σας αρρωσταίνουν.

Κομπρέσα για τα εγκαύματα


Τα ηλιακά εγκαύματα δεν είναι ποτέ καλά. Ωστόσο, υπάρχει μια απλή αλλά αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την ερυθρότητα και να μειώσετε την δυσφορία και τον πόνο του ηλιακού εγκαύματος. Θα χρειαστεί να αναμίξετε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, ροδόνερο και χυμό αγγουριού. Στη συνέχεια, μουλιάστε ένα πανί στο μείγμα και τοποθετήστε απευθείας στο ηλιακό έγκαυμα (σαν κομπρέσα) για 30 λεπτά.

Το αγγούρι και το λεμόνι είναι φυσικοί λευκαντικοί παράγοντες που θα μειώσουν την ερυθρότητα του δέρματος. Η βιταμίνη C στα λεμόνια ελαχιστοποιεί τη βλάβη στο δέρμα και φωτίζει τα σκοτεινά σημεία. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα εκτεθείτε στο άμεσο ηλιακό φως μετά τη χρήση του μείγματος γιατί το λεμόνι μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία σας στις ακτίνες του ήλιου.

Λεμόνι για τις ρινορραγίες


Το εσωτερικό βλεννογόνο της μύτης περιέχει διάφορα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που αιμορραγούν αρκετά εύκολα αν σπάσουν. Μην ρίχνετε πίσω το κεφάλι σας όταν έχετε μια ρινορραγία, αλλά αντίθετα κρατήστε το σε ουδέτερη θέση με το πηγούνι σας παράλληλο προς το έδαφος ενώ πιέζετε τη μύτη σας. Θα χρειαστεί να ρίξετε 1-2 σταγόνες φρέσκου χυμού λεμονιού σε κάθε ρουθούνι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει ένα αχρησιμοποίητο σταγονόμετρο.

Η αιμορραγία πρέπει να σταματήσει σχεδόν αμέσως λόγω της υψηλής οξύτητας του χυμού λεμονιού. Η βιταμίνη C θα ενισχύσει επίσης τα λεπτά τριχοειδή αγγεία μέσα στη μύτη σας. Μην φυσάτε όμως τη μύτη σας επειδή έτσι θα σπάσετε τον θρόμβο αίματος και θα αρχίσετε να αιμορραγείτε και πάλι.

Κατά της ακμής


Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ και κάνουν καλή δουλειά για τη θεραπεία μικρής έκτασης ακμής και μικρο-ουλών από ακμή. Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και διατηρεί την επιδερμίδα απαλή και σφιχτή - ενθαρρύνει επίσης το σχηματισμό νέων κυττάρων του δέρματος. Λόγω των ιδιοτήτων του ως φυσικού λευκαντικού παράγοντα, ο χυμός λεμονιού φωτίζει τους λεκέδες του δέρματος και τις ουλές. Το κιτρικό οξύ καθαρίζει τα κύτταρα του δέρματος και ξεπλένει τις ακαθαρσίες. Το αντιβακτηριακό αποτέλεσμα του χυμού λεμονιού σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την φλεγμονή της ακμής.

Ανακατέψτε το φρέσκο χυμό λεμονιού με εξαιρετικά παρθένο λάδι καρύδας και εφαρμόστε το στις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά χρησιμοποιώντας μια μπάλα από βαμβάκι. Μετά από τρία λεπτά, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε χυμό λεμονιού με αμυγδαλέλαιο για να μειώσετε τις σκούρες κηλίδες και να διατηρήσετε υγιές δέρμα. Μην χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού εάν το δέρμα σας γίνει κόκκινο ή αν σας προκαλεί φαγούρα.

ΠΗΓΗ: Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας. Μας ενδιαφέρει.

FOLLOW US

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Your New WebSite

Your New WebSite
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET