Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ξεκινώντας από τα βασικά: Γιατί αυτή η σελίδα;

Εύλογο το ερώτημα:

Γιατί αυτή η σελίδα;
Τι καινούριο έρχεστε να προσθέσετε;
Σας χρειαζόμαστε;

Ειλικρινά όχι. Η ανθρωπότητα έζησε για εκατομύρια χρόνια, χωρίς εμάς και μάλλον θα τα καταφέρει για άλλα τόσα, χωρίς η δική μας παρουσία να είναι απαραίτητη. Δεν αισθανόμαστε ούτε μοναδικοί ούτε αναντικατάστατοι και είναι παραπάνω από βέβαιο, ότι δεν είμαστε εμείς, που ανακαλύψαμε τον τροχό επί γης. Με λίγα λόγια, η ανθρωπότητα μπορεί να κοιμάται ήσυχη και ... χωρίς εμάς.

Πραγματικά, ο μόνος, ο ΜΟΝΟΣ λόγος, που οδήγησε στην δημιουργία αυτής της σελίδας, είναι μια προσωπική ανάγκη, να κρατήσουμε κάπου συγκεντρωμένα και ταξινομημένα, όλα αυτά άρθρα, που διαβάζουμε καθημερινά στο Internet, με τρόπο που να είναι διαθέσιμα online, σε μας κατ' αρχήν, στους φίλους κατ' επέκταση και αν, ΑΝ ενδιαφέρουν και άλλους, ίσως και για 100-200 άτομα ακόμα, που η τύχη θα το φέρει, να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας, μέσα στον κόσμο του world wide web, της Blogoσφαίρας και της κοινωνικής δικτύωσης.

Τα θέματα που μας ενδιαφέρουν είναι η διατροφή, η δίαιτα, η υγεία, η ευεξία, τα φάρμακα, τα συμπληρώματα, τα ελιξήρια, η ιατρική. Αν μας προκύψει και κάποιο άλλο, θα σας το πούμε. Θα μπορούσαμε να το θέσουμε και αντίστροφα όμως και να πούμε ότι τα θέματα, που μας απασχολούν είναι η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, η ασθένεια, το ανθυγιεινό, η πολυφαρμακία, τα πρόσθετα, τα μαντζούνια, οι κομπογιαννίτες και οι άσχετοι.

Μας ενδιαφέρουν επίσης οι ισορροπίες, οι κάθε είδους ισορροπίες, που διαχωρίζουν τα πρώτα από τα δεύτερα. Που σταματάει η υγιής ενασχόληση με το σώμα μας; Που ξεκινάει η υποχονδρία; Ποιο είναι το οριακό σημείο ανάμεσα στο τρέφομαι υγιεινά και στο έχω ψωνιστεί με την διατροφή μου; Ποιες από τις "σύγχρονες" ασθένειες είναι πραγματικές και ποιες είναι αντικείμενο Marketing των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών; Μπορεί η τροφή να γίνει το φάρμακο μας, για να θυμηθούμε τον πατριώτη μας, τον Ιπποκράτη;

Δύσκολα ερωτήματα, που χωράνε πολύ νερό και που είναι αντικείμενο αμφισβητήσεων και διενέξεων ανάμεσα στους σοφούς της ιατρικής κοινότητας. Εμείς περιοριζόμαστε μοιραία στον ρόλο του παρατηρητή αυτής της διαμάχης, που κρατάει χρόνια. Το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε, είναι να είμαστε σε θέση τουλάχιστον, να σκεπτόμαστε, να ξεπερνάμε τις προκαταλήψεις μας, να είμαστε ανοιχτοί στις νέες ιδέες, να αξιολογούμε, με γνώμονα πάντα τον κοινό νου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας. Μας ενδιαφέρει.

FOLLOW US

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Your New WebSite

Your New WebSite
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET