Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μέθοδος Leonardo da Vinci - Πως να ξεκουραζόμαστε με 4 ώρες ύπνου


Δεν είναι λίγες οι φορές, που δεν έχουμε αρκετό χρόνο να αφιερώσουμε στον ύπνο, για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, να εξασφαλίσουμε περισσότερες ώρες ξύπνιου, χωρίς να νοιώθουμε κουρασμένοι.



Η μέθοδος Ντα Βίντσι λέγεται και πολυφασικός ύπνος, γιατί διαιρείται σε τμήματα, μέσα στην διάρκεια της ημέρας.  Ο ίδιος κατέληξε μετά από αρκετό πειραματισμό να κοιμάται 15 λεπτά κάθε τέσσερις ώρες, δηλαδή συνολικά μόλις μιάμιση ώρα το εικοσιτετράωρο!

Το παράδειγμα του Ντα Βίντσι ακολούθησαν και άλλοι και μετά από αρκετά χρόνια πειραματισμών, προτείνονται τα παρακάτω σενάρια ύπνου, για να επιλέξει κανείς αυτό που τον εξυπηρετεί περισσότερο:


  • 30 λεπτά ύπνος, κάθε 6 ώρες (the dymaxion method)
  • 20 λεπτά ύπνος, κάθε 4 ώρες (the uberman method)
  • 1,5 – 3 ώρες ύπνος την νύχτα και στην συνέχεια, τρεις φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, για 20 λεπτά (the everyman method)
  • 2 ώρες ύπνος την νύχτα και μια φορά το απόγευμα, για 20 λεπτά (the tesla method)
  • 5 ώρες ύπνος την νύχτα και 1,5 ώρα συνεχόμενου ύπνου το απόγευμα (the siesta method)


Οι μέθοδοι αυτές δεν ενδείκνυνται για όλους και γι' αυτό καλό θα είναι, να μην δοκιμάζουμε τα σενάρια αυτά, όταν πρόκειται μετά να οδηγήσουμε ή να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, αν πρώτα δεν τεστάρουμε την αξιοπιστία τους, σημειώνεται στο άρθρο.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο Bright Side

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας. Μας ενδιαφέρει.

FOLLOW US

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Your New WebSite

Your New WebSite
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET