Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τροφές που επιταχύνουν τον Μεταβολισμό


Αν είμαστε σε δίαιτα με σκοπό την απώλεια περιττού βάρους και τα κιλά παραμένουν, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ο μεταβολισμός μας έχει επιβραδυνθεί και χρειάζεται ένα "σπρώξιμο", για να πάρει πάλι μπροστά.  Διαβάζουμε στο website του Dr. Oz, μερικές από τις τροφές, που χρησιμοποιούμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, οι οποίες επιταχύνουν θεαματικά τον μεταβολισμό:

  • Λεμόνι με Γιαούρτι: Ο συνδυασμός της βιταμίνης C στο λεμόνι βοηθάει το σώμα να απορροφήσει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου από το γιαούρτι, ενισχύοντας θεαματικά τον μεταβολισμό.
  • Φασκόμηλο: Τα συστατικά του ροφήματος από φασκόμηλο βοηθούν τα σάκαχαρα στο αίμα να εισχωρήσουν στα κύτταρα, δίνοντας στο σώμα το μήνυμα να αρχίσει την διαδικασία του μεταβολισμού.  Ένα φλυτζάνι φασκόμηλο το πρωί επιδρά στο σώμα σε όλη την διάρκεια της μέρας.
  • Καυτερές Πιπεριές Τσίλι: Η ουσία καψακαΐνη στις καυτερές πιπεριές ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος και χαλιναγωγούν την όρεξη.  Κόκκινες και πράσινες καυτερές πιπεριές και ταμπάσκο στην διατροφή μας λοιπόν.
  • Ξύδι: Προσθέτοντας ξύδι στο φαγητό και στις σαλάτες εμποδίζουμε τα ξαφνικά ανεβάσματα του ζαχάρου στο αίμα.  Επίσης το ξύδι επιβραδύνει την διέλευση των τροφών από το στομάχι, παρατείνοντας το αίσθημα του χορτασμού για περισσότερη ώρα.
  • Παγωμένο νερό: Οκτώ ποτήρια παγωμένο νερό την ημέρα καίνε μέχρι και 70 θερμίδες, μόνο και μόνο από την προσπάθεια του σώματος να επαναφέρει την θερμοκρασία του στα φυσιολογικά επίπεδα. Ένα ποτήρι παγωμένο νερό πριν από κάθε γεύμα, βοηθάει να χορταίνουμε γρηγορώτερα, καταναλώνοντας έτσι λιγώτερη τροφή.
  • Μαύρο Πιπέρι και Ντομάτες: Το μαύρο πιπέρι περιέχει την δραστική ουσία πιπερίνη και η οποία επιταχύνει σημαντικά τον μεταβολισμό.  Προσθέτωντας χυμό ντομάτας, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την ικανότητα αυτή της πιπερίνης.
  • Τσάι Ούλονγκ (Oolong): Κάθε φλυτζάνι τσάι Oolong έχει την ικανότητα να μπλοκάρει τα ένζυμα που δημιουργούν το λίπος και να επιταχύνουν τον μεταβολισμό για αρκετή ώρα μετά.
  • Πράσινο Τσάι Μάτσα (Macha): Σε αντίθεση με τα άλλα πράσινα τσάγια, το Macha Green Tea είναι σκόνη, που αναμιγνύεται πλήρως με το νερό και έτσι καταναλώνεται ολόκληρο, δίνοντας στο σώμα όλα τα διατροφικά χαρακτηριστικά του. Τρία φλυτζάνια την ημέρα σε κρύο νερό βοηθάνε σημαντικά τον μεταβολισμό.
  • Κακάο: Πρόκειται για την πιο απλή μορφή σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, πλούσια σε ευεργετικές πολυφαινόλες, που στοχεύουν με επιτυχία το κοιλιακό λίπος.
  • Τζίντζερ (Ginger): Ψιλοκομμένο στο φαγητό μπορεί να επιταχύνει τον ρυθμό του μεταβολισμού μέχρι και 20% μετά από κάθε γεύμα.


Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ
Πηγή: doctoroz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας. Μας ενδιαφέρει.

FOLLOW US

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Your New WebSite

Your New WebSite
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET